• Fantasy Fanpage

  • Info, Foto's & Bands

  • www.sharpfocus.nl

  • Foto's www.sharpfocus.nl

Copyright 2017 - Nienke Wuring www.sharpfocus.nl

Fantasy Festivals

Welkom op mijn Fantasy Fanpage, Www.sharpfocus.nl gaat over fantasy festivals met name binnen Nederland.
Fantasy festivals zoals Castlefest, Castlefest winter editie, Fantasiafest, Keltfest in Dordrecht, Elf fantasy fair Haarzuilens, Elfia Arcen en nog enkele andere welke op mijn fanpage niet mogen ontbreken.
Foto's, beeldmateriaal en uiteraard mijn blog in wat ik allemaal mee maak kunt u vinden op www.sharpfocus.nl 


Evenement Agenda

 

FantasiaFest Leeft 2017

Fantasiafest Leeft op het prachtige landgoed Mensinge te Roden! Mensinge is een havezate bij Roden in de provincie Drenthe. Het huis is nu te bezichtigen als museum. Bij de havezate hoort een groot bos, het Mensingebos. 
Ik ben er afgelopen jaar geweest en de locatie en sfeer is gezellig, niet al te groot maar een mooi voorproefje om alvast in de mood te komen voor Castlefest.

Rond het huis / museum zijn een aantal velden met daarop een kunstzinnige en ambachtelijke markt, goede bands en zoals ik het uit Meppel ken een heerlijk ontspannen sfeer.
Landgoed Mensinge is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft een ruime parkeermogelijkheid.

Wat mij betreft vind ik dit een aanrader om toch eens te bezoeken !!
Dit jaar wordt Fantasiafest georganiseerd op Zaterdag 29 & Zondag 30 Juli 2017.


Castlefest 2017 & Wickerman Ritueel 2016

Castlefest in de tuinen van de keukenhof in Lisse is een middeleeuws en fantasy festival wat al sinds 2005 gegeven wordt. Het evenement wat elk jaar in het begin van augustus gehouden wordt heeft in 2015 het recordaantal van 35.000 mensen gehaald.
Het Festival duurt 3 dagen met een openingsconcert op de donderdag avond er voor.

Castlefest wordt echt gekenmerkt door de harmonie tussen de mensen, het wickerman ritueel en de vele podia met prachtige muziek.

Er is ook een grote middeleeuwse markt waar je onder andere kleding, handgemaakte leren victoriaanse maskers of sieraden kunt kopen.
Wat zeker niet mag ontbreken is de Mede.  Je kunt het niet zo gek bedenken of het is er. 
Ook zijn er veel workshops te doen van vilten tot Boogschieten, kun je mee doen aan wicca “een stroming binnen de Hekserij” en Keltische rituelen.

Je voelt op Castlefest "magie", dat het absoluut wat met de mensen doet.


Wickerman ritueel

De verbranding van de wickerman staat centraal binnen het evenement.
In 2016 stond de wickerman in het teken van de draak welke symbool staat voor Transformatie, laat dit nu net het jaar zijn waar ik met mijn persoonlijke transformatie ben begonnen, keuzes heb doorgehakt en begonnen ben aan een nieuw leven, een heftig jaar welke niets anders dan goeds heeft gebracht, later meer daar over.

Zo heeft de wickerman op Castlefest voor iedereen een eigen of andere betekenis en komt er bij het ritueel enorm veel emotie, verdriet maar ook geluk vrij, het is niet zomaar een vreugdevuurtje aan steken.

Wickerman 2016Het is de viering van het het Keltische oogstfeest Lughnasadh ook wel lammas genoemd, het feest welke door de Kelten is gewijd aan de zon, vereerd als de god Lugh.

Tijdens de oogst sterft de God door de hand van de mens en wordt volgend jaar weer herboren uit het zaad dat de mens dan weer zaait.
Ter ere hiervan is de verbranding van de wickerman welke in 2016 in het teken van de draak stond. Met voor ieder die dat wilde daarin een offer waardoor de wickerman voor veel mensen een eigen betekenis heeft.
Bij de verbranding komt daarmee ook een enorme energie aan emotie vrij. 

Castlefest in de keukenhof in Lisse wordt dit jaar gehouden op  (3),4, 5 en 6 augustus 2017 met op donderdag avond de 3e het openingsconcert.


Castlefest 2016 foto's

Wanneer je mij bent tegengekomen of langs hebt zien lopen met een camera is de kans groot dat er een foto van jou geplaatst komt of staat op www.sharpfocus.nl uiteraard kun je deze digitaal bij mij op vragen en zijn daar geen kosten aan verbonden.
Mocht er onverhoopt een beeld geplaatst zijn welke u toch liever niet on-line hebt staan om bijvoorbeeld persoonlijke redenen, geef dat dan aan en ik verwijder deze uiteraard uit de selectie.
( ik heb niet iedereen kunnen spreken )


Castlefest 2016 was wederom een ge-wel-dig festival.
Op mij heeft het weer veel indruk op mij gemaakt en zelfs na 3 volle dagen over het terrein te slenteren te kort om alweer naar huis te gaan.
Vrijdag was echt een dag dat ik uren er over heb gedaan om van punt a naar b te komen door een tijdelijke Henna Tattoo en alle mensen die ik daar ken waarmee ik weer bijgepraat heb.

Meer foto's onder de "lees meer" ... hou de site in de gaten voor aanvullend beeldmateriaal !!!

Lees meer: Castlefest 2016 foto's

Anderwereld boeken

Zondag 10 Juli ben ik op het Fantasy festival kasteel Limbricht geweest, via een FB actie had ik van Anderwereld een toegangs ticket met een loting gewonnen, dat was natuurlijk reden genoeg om het festival in Limbricht eens nader te bekijken.
Het jaarlijks terugkomend evenement is niet een groot terrein maar absoluut leuk om een dag rond te mogen dolen, leuke kraampjes van kleding tot sieraden. Een groot en een klein podium met muziek en een bijzonder relaxte sfeer. Hier en daar leuke plekjes om foto's te kunnen maken voor de fotografen. Die waren dan ook volop aanwezig. Kortom, Anderwereld bedankt !! hieronder de foto ter plaatse.

 anderwereld winnaars

Op de foto Sebastiaan en Nine, Nienke en Lisette

Anderwereld verkoopt boeken in het genre Fantasy, SF en Esoterische boeken. Maar ook Mythen & Sagen en Historische Thrillers  www.anderwereld-magie.nl Later deze week zal ik een paar foto's plaatsen van het Festival in Limbricht.

Update: foto's limbricht staan online!


Nienke & Nienke op Keltfest

Af en toe kom je zo iemand tegen in het hotel die je vraagt "ga je soms ook naar het festival?" :)
Op jacht naar een kopje jus d orange en nog vroeg in de morgen, mijn halve victoriaanse kostuum al aan stelde ze zich voor als boekenschrijfster Nienke Pool.
Omdat ze een stand op Keltfest had en nogal wat haast had sprak ik af later nog even verder te kletsen.


Bij haar kraam vertelde zij mij trots over haar boek "Falco en de gestolen stympha's" , die zojuist een hele metamorfose had doorgaan betreffende de cover.
Het boek Falco en de gestolen Stympha’s is een YA fantasy verhaal dat losjes is gebaseerd op de mythe van Herakles en zijn gevecht tegen de Stymphalische Moordvogels uit de Moerassen van het Oosten. Falco en de gestolen Stympha’s is een verhaal over vriendschap, moed en het ontdekken van nieuwe werelden.
Het boek is vanaf de leeftijd ca. 10 Jaar.

Elfia Arcen 2017

Elfia Arcen is één van mijn favoriete evenementen, Qua sfeer totaal anders als Castlefest maar het geheel speelt zich in de Kasteeltuinen van Arcen die maar liefst 32 hectare groot is. De kasteeltuinen met verschillende thema tuinen zijn echt prachtig om mensen te fotograferen, het heeft een 17de eeuws kasteel (die dag niet toegankelijk). 
Elfia is een Kostuum festival waar jaarlijks duizenden bezoekers naar toe gaan om te genieten van de sfeer en omgeving. (in 2015 waren dit er circa 15000.)
Dit jaar valt Elfia Arcen op zaterdag 23 september 2017 10:00 tot 22:00 en zondag 24 september 2017 10:00 tot 19:00. 
De Kasteeltuinen Arcen ligt op 5 minuten loopafstand van het pittoreske dorp Arcen in Noord-Limburg.

voor meer info kijk op www.elfia.com
Later meer hier over :)

 

 


X
CAPTCHA Image
Refresh

Search

f t g m

Website van Keltfest

Website van Elfia

Website van Castlefest